english stell     german stell     netherland stell
Stell Sign-Projects BV, Nederland, benelux: markeringen en signalisaties van bedrijfs- en procesonderdelen
Stell: Borden en markeringen ter identificatie van bedrijfsonderdeleen en procesinstallaties in de Energiebranche
Stell: Borden en markeringen ter identificatie van bedrijfsonderdeleen en procesinstallaties in de Chemiebranche
Stell: Vlucht- en reddingssignalisaties in de Maritieme sector
Stell: Borden en markeringen in bedrijven en industrie; Vlucht- en reddingssignalisatie in de Industrie

Stell: sinds 1973

Overzicht: Van Duitsland naar Nederland en van Nederland naar de Benelux

1973 Oprichting van Stell GmbH & Co KG in Bocholt (D)

Jaren '80: Sterke groei van het bedrijf. Stell verwerft een aantal patenten op het gebied van identificatie, codering en markering van procesinstallaties. Onder andere het inmiddels beroemd geworden "Stell-Stecksystem" (Stell-inschuifsysteem) wordt gepatenteerd.

Eind jaren '80 / begin jaren '90 groeit het bedrijf verder en vindt partners in Oostenrijk en Zweden. Vooral in de Energiebranche is Stell erg sterk vertegenwoordigd.

1994: oprichting van Stell BV te Dinxperlo in Nederland ,onder leiding van Thomas Stell. Stell BV is dit eerste 'buitenlandse' vestiging van de Duitse onderneming Stell.

In de jaren '90 ontstaat de samenwerking met een aantal grote industrieën zoals Siemens (wereldwijd) en Bayer. Ook in Italië komt een partnerschap tot stand.

In 1999 behaalt Stell de benodigde ISO-9000 certificaten. Aanvullend worden ook voor de maritieme toepassingen certificaten behaald voor onder andere 'Low Location Lighting' voor schepen, uitgevoerd in meerdere kwaliteiten Luxolight®

In 2002 wordt onder andere de 'Queen Mary 2' door Stell van identificatie, codering en bewegwijzering voorzien.

In de jaren na het jaar 2000 groeit ons bedrijf verder. De bedrijfsvoering verandert ten gevolge van het invoeren van CAD. Er wordt een Zwitserse partner gevonden. In Nederland wordt een integrale overeenkomst met Shell Nederland Raffinaderijen BV gesloten. Jan-Bernd Stell volgt in Duitsland zijn vader op. De Nederlandse vestiging komt vanaf 2011 ook onder zijn leiding te staan.

Nieuws

Gezocht
Monteur (m/v)
lees verder...